19.05.2012

Adanalılar Mevlid Kandilini Camilerde İhya Etti


04.02.2012 - 10:05

Peygamber Efendimizin Mevlit Kandilini ihya etmek isteyen Peygamber sevdalısı Adanalılar, camilere akın etti.

Facebook'ta Paylaş

ADANA - Adana'daki camiler Peygamber Efendimizin Mevlit Kandilini ihya etmek isteyen Müslümanlarla dolup taştı. Başta Merkez cami olmak üzere yatsı namazında camilere akın eden 7'den 70'e kadın-erkek Adanalılar, beraberce ibadet etmenin coşkusunu yaşadılar.

Adana Müftülüğü, Merkez Cami başta olmak üzere kentteki birçok camide kandil programı düzenlendi. Merkez camideki programda; Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunup Selat-u Selâm getirildi. Merkez Camideki programa katılan Gecenin mana ve ehemmiyeti hakkındaki bir konuşma yapan Adana İl Müftüsü Arif Gökce, bu gece camileri dolduran tüm Müslümanların peygamber sevgisi ile buralara geldiğini ve bu sevginin asırlardır bitmeden arttığını söyledi. Konuşmasının ardından program, Seyhan Müftüsü Halil Uzunun yaptığı dua ile son buldu.

Programın bitiminde Kızılay Adana Şubesi tarafından cami çıkışında cemaate şekerleme ve lokum dağıtıldı.

Öte yandan; Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler de camilerde yapılan kandil programlarına iştirak ederek geceyi ihya ettiler. (Ayhan Kaya- İLKHA)






Haberleri Paylaşarak Bilgiyi Anında Arkadaşlarınıza Ulaştırabilirsiniz.
Diğer KÜLTÜR-SANAT Haberleri